O blogu in Nenadu

Slovenski blog o korporativnih medijih in vsebinskem marketingu. Ni ne prvi ne zadnji, se bom pa trudil, da bo nepogrešljiv. Naj bo to kraj, kamor boste redno zahajali po zanimive in za vas tudi uporabne zgodbe iz sveta vsebinskega marketinga, predvsem korporativnih medijev, in ilustrirane primere.

Blog je namenjen vsem, ki sprejemate odločitve o tem, kako komunicirati s svojimi strankami, zaposlenimi, deležniki in poslovnimi partnerji, vsebina pa bo zagotovo zanimiva tudi za urednike, novinarje in pisce ter kreativce oglaševalskih agencij.

KDO JE TA NENAD?

Ime mi je Nenad Senić. Sem piflar, raziskovalec z objavami v akademskih revijah, nagrajeni predavatelj in novinar z izkušnjami v tisku in elektronskih medijih. Po izobrazbi novinar, zgodovinar, komunikolog in politolog. Živel in delal sem v Sloveniji in ZDA. Trenutno sem med drugim urednik evropske in slovenske izdaje revije za vsebinski marketing Chief Content Officer, ki ga izdaja ameriški Content Marketing Institute pod vodstvom vodilnega svetovnega avtorja, govorca in stratega na tem področju, Joea Pulizzija.

Pred leti, ko sem nehal urejati oglasne priloge za časnik Finance, sem pri delu za agencijo PM, poslovni mediji odkril kreativni in vsebinsko odličen svet korporativnih revij in se vanje povsem zaljubil. Od takrat sem skreiral in urejal že kar nekaj tiskanih korporativnih revij za organizacije/podjetja, kot so Gospodarska zbornica Slovenije, Škoda Slovenija, znamka SEAT, Morela okulisti in Artros, MIK Celje, NLB Skladi, NLB Skupina, Varis Lendava idr.

Podjetjem in organizacijam v okviru nove marketinške in korporativne strategije pomagam preoblikovati njihovo vsebino predvsem v obliko tiskane revije, takšne, ki jih (bodoče) stranke in poslovni partnerji berejo intenzivno. Njihov namen je, da se z bralci pogovarjajo, pospešujejo menjavo, obdržijo stranke in privabijo nove, zagotavljajo nadaljnja naročila, krepijo in oblikujejo znamko podjetja/organizacije.

URNIK OBJAV

vsak PONEDELJEK

Prispevki o pisanju, urednikovanju, orodjih vsebinskega marketinga, o korporativnih revijah, pogovori, predstavitve, ankete …

vsak TOREK in ČETRTEK

Za navdih - ZA NAVDIH je rubrika, ki bo vsak torek in četrtek predstavila stran/spread iz izbrane korporativne revije, ki nam je lahko za navdih. Z opazovanjem in spremljanjem, kaj počnejo drugi, se nam lahko utrne ideja za naše projekte.