Danes bom precej kratek, a glasen in jasen :) .

Ne glede na to, ali izdajate korporativno revijo, namenjeno (potencialnim)kupcem vaših storitev in/ali izdelkov, poslovnim partnerjem ali drugim javnostim, ali interno revijo, namenjeno zaposlenim, upokojencem in/ali poslovnim partnerjem, naj bo vaša revija REVIJA. Prispevki v obliki klasičnih ali le nekoliko predelanih PR-sporočil nimajo v njej kaj iskati, saj zanje lahko uporabljate veliko drugih kanalov. Takšni prispevki za bralca, ne glede na ciljno skupino, preprosto niso zanimivo, jih odvračajo od branja, kar pomeni, da boste denar za produkcijo in distribucijo take revije, le zapravljali, zaželenega učinka pa najverjetneje ne bo.

To tudi pomeni, da se je treba znebiti neprestanega omenjanja imena podjetja in blagovnih znamk v prispevkih. Preprosto povedano, to je nadležno. S tem se daje vtis, kot da govorimo le o sebi: “jaz, jaz, poglej mene, poglej, kako jaz delam, poglej, kako sem jaz dober, jaz jaz jaz.” Verjetno imate kakega prijatelja ali prijateljico, ki ves čas govori samo o sebi, ne kaže pa ravno kakega zanimanja za vaše težave in zgodbe. Spomnite, koliko vas to živcira in kako malo se s tako osebo družite! Enako velja za revijo. Bralci so sebični! Zanimajo jih le njihove težave. Revijo si tako zamislite kot neko vrsto svetovalca vašemu bralcu. Torej revija naj se z njim “pogovarja” in naj ne govori le o vas.

Revija Zwei nemškega Pfizerja je namenjena vzpostavljanju in ohranjanju odnosov z zdravniki. Revija ne omenja Pfizerjevih produktov, Pfizer sam je le redko omenjen v reviji. Je revija namenjena BRALCEM! To pa ne pomeni, da ni jasno, da gre za Pfizerjevo revijo. Tega se ne skriva.

Na primer, ta blog ima kar nekaj rednih bralcev. Na njem pišem o zadevah, s katerimi se kot urednik in kreator korporativnih revij srečujem, ki jih opažam pri drugih revijah ipd. In na podlagi tega poskušam vam, bralcem, svetovati, predstaviti ideje itd. Kaj pa če bi pisal le o tem, kako sem jaz kul urednik, pa kako sem naredil to, pa kako je z mano super delati, … Koliko ljudi bi še obiskalo ta blog? Omenjenga še moji najbližji ne zmorejo prav dolgo poslušati. :)

  • Share/Bookmark

KomentarjiIme(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !