V Sloveniji tudi že kar nekaj podjetij izdaja najmanj eno korporativno revijo. Te so različnih oblik, vsebin, vsaka prilagojena natančno definirani ciljni skupini. Tokrat objavljam mnenja štirih, zakaj izdajajo svojo eksterno korporativno revijo.

Barbara Mihevc Bukovec, odgovorna urednica In-flight Magazine, Adria Airways

“V Adrii Airways že več kot 20 let izdajamo revijo Adria In-Flight Magazine. Revija je brezplačno na voljo potnikom na rednih in čarterskih poletih Adrie Airways, zaradi svoje  promotivne naravnanosti pa je prisotna tudi na drugih mestih doma in v tujini, saj je tiskana v slovenskem in angleškem jeziku. Primarni cilj revije je utrditi  identiteto in povečati ugled slovenskega letalskega prevoznika Adrie Airways. Adrio želimo prikazati kot letalskega prevoznika, ki ga označujejo varnost, zanesljivost in tradicija, prav tako pa profesionalnost, visoka usposobljenost in kvalificiranost osebja in prijaznost do potnikov

Adria In-Flight Magazine je pomemben posredovalec informacij in atraktiven komunikator, ki se ponaša s kvalitetnimi članki, bogatimi  ilustracijami in z visoko kvaliteto izvedbe.  Revija tudi promovira Slovenijo, ki jo želimo prikazati kot deželo z bogato evropsko kulturno-zgodovinsko tradicijo, z raznoliko naravno in kulturno dediščino ter neokrnjeno naravo. Želimo poudariti, da je Slovenija  zanimiva za vse, ki aktivno preživljajo prosti čas, in dežela, ki je povezana z ostalim svetom. Na tak način želimo povečati zanimanje potnikov za letalska  potovanja v Slovenijo in iz nje. Revija je nemalokrat prvi stik tujcev s Slovenijo. Adria In-Flight Magazine si zaradi svojih uredniških vsebin  zagotavlja svoje mesto tudi v hotelih, igralnicah, knjižnicah, turističnih organizacijah in sejmih po Sloveniji. Pri svojih predstavitvah v tujini jo uporablja tudi Slovenska turistična organizacija. Revijo naši potniki radi vzamejo s seboj, ko zapuščajo letalo, poleg tega pa jo pošiljamo tudi številnim zbirateljem.

Revija je zaradi svoje razvejane distrubucijske mreže primeren prostor  za domače in tuje oglaševalce.

Vse to nam narekuje, da pazljivo načrtujemo vsebino in skrbimo za vsestransko privlačnost revije, ki ji vsi bralci  različnih profilov in zanimanj priznavajo izjemnost, ne samo med publikacijami letalskih prevoznikov po svetu, temveč tudi v publicistiki nasploh.”

mag. Boštjan Jenko, izvršni direktor korporativnega marketinga, KD Življenje

“S korporativno revijo kdaj&kako, ki jo že četrto leto izdajamo družbe v skupini KD Group, zasledujemo pomembne cilje grajenja zaupanja do komitentov, posredovanja ključnih informacij o pomenu dolgoročnih vlaganj, varčevanj, zavarovanj oz. o celovitih finančnih storitvah, ki jih kot skupina nudimo. Informiranje in vzpostavljanje lojalnosti sta v finančni panogi še toliko bolj pomembni. Redne ankete o zadovoljstvu, ki jih izvajamo med prejemniki revije, potrjujejo, da revija dosega cilje.”

Blaž Bračič, vodja oddelka za trženje in prodajo, NLB Skladi

“Teče že peto leto, kar v družbi NLB Skladi izdajamo korporativno revijo Naložbeni pregled – Vodnik za boljše investiranje. Vodnik za boljše investiranje je v našem marketinškem spletu eden od temeljnih gradnikov prepoznavnosti. Z njim smo se na slovenskem trgu pozicionirali kot vodilni strokovnjaki, ki že od samega začetka poslovanja družbe zasledujemo filozofijo vzajemnega sklada kot dobro razpršenega produkta, namenjenega doseganju dolgoročnih finančnih ciljev široke javnosti. Vodnik za boljše investiranje je kot prispevek k izobraževanju in finančnemu opismenjevanju potrošnikov prepoznala tudi mednarodna analitska hiša Frost&Sullivan, ki nam je leta 2009 podelila mednarodno priznanje za dobre prakse na področju trženja vzajemnih skladov.”  

Damjana Franetič, odgovorna za marketing, Morela okulisti

“Prej ali slej se marsikdo med nami sreča z zdravstvenimi težavami in takrat je pomembno, da vemo, kako ravnati. Tako je tudi nastala zamisel, da zahtevnemu potrošniku 21. stoletja v obliki revije Vid&Gib ponudimo kakovostne, uporabne, predvsem pa kredibilne zgodbe o zdravju oči in gibal. Vsebinsko in izvedbeno gre za dve reviji v eni, saj jo izdajamo skupaj s centrom Artros; na to opozarjata dve naslovnici in njena izvirna rešitev: na sredini se zasuče za 180 stopinj. Beležimo veliko število strank, ki so za nas izvedele prav na ta način. Veliko ljudi se na revijo tudi naroči, čeprav še niso bili pri nas. Lojalnost obstoječih strank se je vsekakor utrdila.  Poglejte, najvišjo raven kakovosti naših storitev zagotavljamo z neprestanim vlaganjem v sodobno tehnologijo in stalnim strokovnim izpopolnjevanjem napih strokovnjakov. Vse to skušamo sporočiti strankam na razumljiv način. Klasični marketing pri tako zahtevnem sporočilu odpove, zato je revija trenutno najprimernejši medij za komunikacijo s pacienti.”

  • Share/Bookmark

KomentarjiIme(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !