Nedavno sem bil zelo pozitivno presenečen. V poštnem predalčniku me je čakala na prvi pogled navadna, a na drugi posebna kuverta. Iz nje je bilo razvidno, da sem prejel nekaj posebnega in da je bilo naslovljeno osebno name. Kar zadrhtel sem. Papir pa tudi.

Klikni dvakrat in povečaj sliko.

Koliko oglasne pošiljke, neumnosti prejmemo skoraj vsak dan. Veliko tega zavržemo. V bloku, v katerem živim, je poleg poštnih predalčnikov postavljen še koš za smeti in večina pošte tudi roma vanj. Tako je za vsako podjetje/organizacijo/združenje in druge življenjskega pomena, da se posebej potrudite pri distribuciji svoje revije ali drugega marketinškega materiala.

Recimo, da ste sproducirali najboljšo in za vaš primer najbolj optimalno korporativno revijo, newsletter, oglasni letak, vabilo na dogodek. Toda to žal nič ne pomeni, če jih bodo prejemniki spregledali, vrgli v koš ipd. Če jih nihče ne bo prebral. DISTRIBUCIJA JE KLJUČNA!

Za kakršenkoli način distribucije se boste odločili, njen cilj mora biti, da pri prejemniku vzbudi pozornost. Kdor me pozna, ve, da pijem Red Bull, pač ne pijem kave. Tam sem tudi učil angleščino in so vedeli, da ga pijem redno. Nekega dne so me presenetila Red Bull dekleta in mi v pisarno osebno dostavila Red Bull hladilnik in ga sama napolnila z Red Bullom. Vsake toliko časa so se spet oglasile pri meni in mi na novo napolnile hladilnik. Jaz pa sem postajal vse bolj lojalen. Čez nekaj časa so me spet presenetili in mi začeli še redno pošiljati njihovo korporativno revijo Red Bulletin.

Zakaj ne bi vaše revije ali vabila na dogodek, vsaj izbranim prejemnikom, dostavili osebno? Bodite kreativni in seveda usklajeni s podobo vašega podjetja. Zakaj ne bi nekega dne direktor zaposlene presenetil in jim osebno prinesel novo številko interne revije in z njimi malo poklepetal? Načinov in idej je neskončno.

Kako boste poslali svojo revijo ali vabilo po pošti, da je ne bi prejemniki spregledali, hkrati pa bi dobili občutek, da zanje res skrbite? Vredno se je potruditi.

Kako vi distribuirate svojo korporativno (interno) revijo, vabila, letake idr.? Ste naredili kaj posebnega, odmevnega? Nam zaupate, kaj ste naredili, o čem ste razmišljali?

  • Share/Bookmark

KomentarjiIme(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !