Michael Höfflich, direktor Forum Corporate Publishing, združenja vodilnih založnikov korporativnih medijev v Avstriji, Nemčiji in Švici

»Dobra revija je tista, ki jo prejemniki berejo, saj to pomeni, da izpolnjuje enega izmed glavnih kriterijev: bralcem zagotavlja njim relevantno vsebino,« mi je v posebnem pogovoru za ta blog med drugim povedal  Michael Höfflich, direktor FCP-ja. FCP oz. Forum Corporate Publishing je združenje vodilnih založnikov korporativnih medijev v Avstriji, Nemčiji in Švici. Gre za največje takšno združenje v Evropi z več kot 101 članom. V začetku julija so v Hamburgu že devetič podelili nagrade najboljšim korporativnim medijem.

Julija vsako leto nekje v Nemčiji (prihodnje leto bo v Berlinu) organizirate konferenco o korporativnih medijih, ki se konča s slavnostno podelitvijo BCP (Best Corporate Publishing) nagrad najboljšim korporativnim medijem v minulem letu. Kdaj ste nagrade podelili prvič? Zakaj ste jih zasnovali?
Prva podelitev je bila leta 2003. Pred tem so v Nemčiji tri različne revije organizirale tri različne podelitve. V FCP-ju smo te tri nagrade združili pod eno streho kot eno in edino nagrado za najboljše korporativne medije: letos smo prejeli več kot 600 prijav, podelitve pa se je udeležilo okoli 700 ljudi.

Kaj ste dosegli s tem, da letno podelite nagrade najboljšim?
Najpomembnejši cilj teh nagrad je izboljšati kakovost korporativnih medijev v vseh pogledih. Poleg tega želimo pokazati nove trende v založništvu, uredniške, vsebinske, oblikovne in tehnične, in kako pomembno je dokazovati učinkovitost korporativnih publikacij.

Kako prepoznamo odlično korporativno revijo?
Dobra revija je tista, ki jo prejemniki radi berejo. To pomeni, da izpolnjuje enega izmed glavnih kriterijev: bralcem zagotavlja njim relevantno vsebino.

Zakaj in kdaj bi moralo neko podjetje ne glede na velikost začeti izdajati korporativno revijo? Naj to delajo sami ali poiščejo zunanjo pomoč?
Vsako podjetje mora najprej dobro razmisliti, na kakšen način bo najbolj učinkovito komunicirali s svojimi kupci, poslovnimi partnerji in/ali zaposlenimi. Kot so pokazale mnoge raziskave po vsej Evropi, je korporativno založništvo najhitreje rastoče področje marketinga, pred njim je le spletno oglaševanje. To pomeni, da so mnogi v marketingu dojeli, da lahko s ciljnimi skupinami komunicirajo na različne načine. Sam sicer zagovarjam, da pri produkciji korporativne revije sodelujejo s specializirano agencijo, strokovnjakom ali založniško hišo.

Zakaj naj podjetje NE bi izdajalo korporativne revije?
Nimam pojma. :)

Kakšne trende na področju korporativnih medijev pričakujete v prihodnjih letih?
Brez dvoma se bomo ukvarjali z vse večjo digitalizacijo. Facebook, iPad in podobno že povsem spreminjajo svet komunikacij. Založniki se bodo morali razviti iz založnikov revij v ponudnike mutlimedijskih komunikacijskih rešitev.

Katera korporativno revijo pa vi najraje berete?
Za letošnje BCP nagrade smo prejeli 630 prijav, 140 je bilo nominiranih za nagrade, 32 jih je nagrado prejelo. Težko bi izmed teh izbral najljubšo. Sem pa absolutno odvisen od korporativnih revij.

  • Share/Bookmark

KomentarjiIme(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !