ZA NAVDIH je rubrika, ki bo vsak torek in četrtek predstavila stran/spread iz izbrane korporativne revije, ki nam je lahko za navdih. Z opazovanjem in spremljanjem, kaj počnejo drugi, se nam lahko utrne ideja za naše projekte.

Zgoraj je primer članka iz korporativne revije PetPeople, ki jo izdaja britanska zavarovalnica Allianz Insurance (uredništvo: Sunday), v obliki dinamične infografike.

Infografika je predstavitev podatkov, zgodbe, informacij ob pomoči vizualnih elementov. Infografike zbujajo pozornost, ljudje radi iščemo povezave in infografike spodbujajo k temu, da bralec dalj časa nameni takemu članku. Še več, dobre infografike bralce celo spodbujajo k temu, da se članku večkrat vrnejo. Vsebino tudi poenostavijo, kar pa seveda ni lahka naloga. Zato mora uredništvo (urednik, avtor, oblikovalec/ilustrator) odlično razumeti vsebino prispevka in njegovo sporočilo, da lahko sestavi učinkovito infografiko, ki bo dosegla zaželene cilje. Še posebno je priporočljivo pripraviti infografiko, ko bi sicer “klasičen” članek bralec z lahkoto spregledal ali bi ga/jo odvrnil od branja. Skratka, kot rad poudarjam, bralce je treba “zrajcati”!!

V prihodnjih tednih bom objavil še veliko primerov odličnih infografik, tudi iz slovenskih korporativnih revij.

Poznate dobre primere infografik, objavljenih v revijah? Delite jih z nami!

  • Share/Bookmark

KomentarjiIme(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !